یکشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۸
فضای فکری و رفتاری مردم را عوض کرده اند/ دشمن  بساط خود را برای بدعت گذاری و  انحراف پهن کرده است

حوزه/ متأسفانه امروز برخی از برنامه‌ها به گونه ای است که فضای فکری و رفتاری مردم را عوض کردند، در گذشته به نماز عشاء «نماز خفتن» می‌گفتند، افراد پس از نماز عشاء می‌خوابیدند و صبح زود برای اعمال عبادی و مستحبی برمی‌خاستند، اما امروز به صورت شبانه روز، وقت مردم را با فیلم، سریال، فضای مجازی و غیره پر کردند.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» آیت الله حسینی بوشهری امروز در جلسه درس اخلاق که با حضور طلاب مدارس علمیه و مراکز تخصصی جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها)  در تالار بیداری اسلامی این مرکز حوزوی برگزار شد، عنوان کرد: به حدیثی از امام صادق(علیه‌السلام) اشاره کرد که می‌فرمایند: «الْأَيَّامُ ثَلَاثَةٌ فَيَوْمٌ مَضَى لَا يُدْرَكُ وَ يَوْمٌ النَّاسُ فِيهِ فَيَنْبَغِي أَنْ يَغْتَنِمُوهُ وَ غَداً إِنَّمَا فِي أَيْدِيهِمْ أَمَلُه‏؛ ايّام زندگى، سه روز است: روزى كه گذشته است و برگشت ندارد؛ روز حاضر كه مردم در آن قرار دارند و در اختيار آنهاست كه بايد آن را مغتنم شمارند و از آن استفاده نمايند؛ سوم، فردايى كه نيامده و تنها آرزوى آن را در دست دارند».

عضو شورای عالی حوزه های علمیه بیان داشت: واقعیت زندگی همه ما بیانگر این است که هر انسانی دارای سه مقطع در زندگی است؛ اولین مقطع، دوره ای از عمر ما است که سپری شده و قابل بازگشت نیست و اگر خطایی در گذشته از ما سر زده، یکی از راه‌های جبران آن توبه است.

عضو شورای عالی حوزه ادامه داد: مقطع دوم از زندگی ما، زمان حال و آن مقطعی است که مردم در آن موقعیت قرار دارند که بنا به سفارش امام صادق(علیه‌السلام) باید از این مقطع به درستی استفاده کنیم.

آیت الله حسینی بوشهری تصریح کرد: موقعیت‌ها و فرصت‌های طلایی ما در حوزه علمیه، فرصت‌های همیشگی، ابدی و جاودانی نیست، همانطور که عمر ما جاودانی نیست، بنابراین از این فرصت‌های در اختیار به درستی استفاده کنید.

وی با بیان اینکه مقطع سوم، مقطع برنامه ریزی برای آینده است، اظهار داشت: انسان مؤمن آینده نگر است و باید افق‌های آینده را ببیند و بررسی کند.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در ادامه به حدیثی از رسول گرامی اسلام(صلی‌الله‌علیه‌وآله) اشاره کرد که می‌فرمایند: «أَشَدُّ النَّاسِ حَسْرَةً يَوْمَ الْقِيَامَةِ رَجُلٌ أَمْكَنَهُ طَلَبُ الْعِلْمِ فِي الدُّنْيَا فَلَمْ يَطْلُبْهُ , وَرَجُلٌ عَلِمَ عِلْمًا فَانْتَفَعَ بِهِ مَنْ سَمِعَهُ عَنْهُ دُونَهُ؛ دو فرد روز قيامت از همه مردم بيشتر حسرت مي‌خورند، يكي مردي كه در دنيا براي طلب علم فرصت داشته، ولي به جستجوي آن برنخاسته است و ديگر مردي كه علمي به ديگري آموخته و شاگرد وي از آن بهره مند شده اما او بي بهره مانده است».

آیت الله حسینی بوشهری افزود: انسان‌هایی که در کلام اهل بیت(علیهم‌السلام) شبهه نکرده و از آن به درستی استفاده کردند، معصوم(علیه‌السلام) را مبرای از خطا دانستند و در جایگاه واقعی عصمت تلقی کردند، عاقبت بخیر هستند، اما آنان که به علم خود عمل نکردند و از علم خود بهره نبردند، هلاک حتمی است.

وی تصریح کرد: بسیاری در قیامت آه و افسوس دارند، عده ای در قیامت می‌بینند که سخنان انبیا، اولیا، معصومین، مراجع و مبلغان دینی صحیح است و  از خداوند عمری دوباره می‌خواهند تا جبران کنند، ما برای این که حسرت روزهای گذشته را نخوریم، باید سعی کنیم که تمام وقت خود را به بطالت نگذرانیم.

استاد حوزه عنوان کرد: شما بانوان طلبه، مسیر طلبگی و حضور در این مرکز علمی آموزشی جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) را انتخاب کردید، بنابراین از این فضای معنوی و حضور اساتید بهره مند شوید.

بانوان طلبه در معنویت سازی جامعه نقش کلیدی می‌توانند داشته باشند

آیت الله حسینی بوشهری با بیان اینکه بانوان طلبه در معنویت سازی جامعه نقش کلیدی می‌توانند داشته باشند، تأکید کرد: تک تک انسان‌ها تشکیل‌دهنده جامعه هستند و حضور خوبان در کنار یکدیگر می‌توانند در جامعه تأثیرگذار باشد؛ بنابراین شما باید در معنویت بخشیدن به جامعه پیش قدم باشید.

وی یادآور شد: افرادی که از فراهم بودن شرایط تحصیل علوم دینی استفاده نمی کنند، در روز قیامت باید پاسخگو باشند؛ فردای قیامت از عمر انسان، جوانی و نشاط انسان، مال و دارایی انسان و محبت ما نسبت به اهل بیت(علیهم‌السلام) سؤال می‌شود.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری بیان داشت: فردای قیامت شاید سؤال کنند که چرا از فرصت طلایی اعلام ثبت نام جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) استفاده نکردید؟ چرا در مراکز علمی حوزوی حضور نیافتید و چرا با احکام دین بیگانه بودید؟

آیت الله حسینی بوشهری تصریح کرد: در این دنیا، انسان باید عالم یا متعلم یا مستمع و یا محب اهل بیت(علیهم‌السلام) باشد، اگر انسان در این چهار جرگه قرار نگیرد، هلاک حتمی است.

وی اظهار داشت: بسیاری انسان‌ها وارد حوزه شدند و دست خالی رفتند، بسیاری هم چون علامه طباطبا یی‌ها و مطهری‌ها و مراجع و علمای بزرگ ما به مدارج والا راه یافتند.

امام جمعه قم یادآور شد: متأسفانه امروز برخی از برنامه‌ها به گونه ای است که فضای فکری و رفتاری مردم را عوض کردند، در گذشته به نماز عشاء «نماز خفتن» می‌گفتند، افراد پس از نماز عشاء می‌خوابیدند و صبح زود برای اعمال عبادی و مستحبی برمی‌خاستند، اما امروز به صورت شبانه روز، وقت مردم را با فیلم، سریال، فضای مجازی و غیره پر کردند.

بانوان طلبه استعدادهای خود را دریابند

آیت الله حسینی بوشهری با بیان اینکه بانوان طلبه استعدادهای خود را دریابند، گفت: شما بعد از گذراندن دوره عمومی، علاقه مندی خود را کشف کنید و در گرایش‌های مختلف تفسیر، فقه، فلسفه، کلام و غیره مشغول به تحصیل شوید تا به عنوان مبلغ برجسته در جامعه حضور داشته باشید.

استاد حوزه علمیه یادآور شد: در گذشته، مراکز علمی و حوزوی برای بانوان به این گستردگی نبود، امروز حضور پربرکت بانوان جامعه در مکتب امام صادق(علیه‌السلام) چشمگیر است و بانوان بسیاری راغب تحصیل، علم و کمال هستند.

وی تصریح کرد: مؤمن باید امید و آرزو داشته باشد و متناسب با آن برنامه ریزی کند، بنابراین شما بانوان طلبه باید به عنوان مبلغی هدایت گر، تأثیرگذار و نقش آفرین با قلم و بیان خود جلوی بدعت‌ها و انحرافات را بگیرید و روشنگری کنید.

آیت الله حسینی بوشهری عنوان کرد: امروز دشمن همه جا بساط خود را برای بدعت گذاری در جامعه، انحراف در جامعه، مشوش کردن فکر و سوق دادن آحاد جامعه به سمت بی تفاوتی گسترانده و جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) در این میانه نقش ممتازی دارد.

عضو شورای عالی حوزه بیان داشت: بانوان طلبه جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) همواره در صحنه‌های مختلف که در کشور اتفاق افتاده، ممتاز بودند و هیچ گاه صحنه را خالی نمی کنند، زیرا مسیر را شناخته و تا آخر این مسیر را ادامه می‌دهند.

آیت الله حسینی بوشهری با بیان اینکه بانوان طلبه از فرصت‌های در اختیار استفاده کنند، افزود: اگر می‌خواهیم حرف ما اثر کند، باید نسبت به معصیت خداوند پروا داشته باشیم و بنا به فرموده امام باقر(علیه‌السلام) گناهان خود را با گناهان دیگران مقایسه نکنیم و کوچک نشماریم.

وی با اشاره به حدیثی از امام باقر(علیه‌السلام) که «لامصيبه کاستهانتک بالذنب و رضاک بالحاله التي انت عليها؛ هيچ مصيبتي مانند بي اهميت و سبک دانستن گناه و راضي بودن به همان حالتي که داري، [حالت گنهکاري] نيست»، تصریح کرد: اگر انسان به وضعیت موجود راضی باشد، بدترین مصیبت است، طلبه باید همت بلند داشته باشد و افق‌های بلند آینده را ببیند و در زندگی به دنبال بالندگی، حرکت و رشد باشد.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در پایان تأکید کرد: بنابر  سفارشات رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی)، نسل جوان نسبت به آینده امیدوار و دغدغه مند است و تلاش می‌کند که به مقامات بالا دست پیدا کند.

 

۳۱۳/۲

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha